A Demján Sándor Alapítvány is támogatta

… Az idén mindezeket kiegészítette a Demján Sándor Alapítvány és a Roma Oktatási Alap támogatásával megrendezett „Egészség-sziget” program, mely számos helyben végzett orvosi szűrővizsgálatot és életmód tanácsadást foglalt magában a nap folyamán. …

Szerző:

a Hernádszentandrás – Vidáman telt a színes programokban gazdag III. Hernád Fesztivált.

Kiváló nyári időben rendezte meg Hernádszentandrás önkormányzata a III. Hernád Fesztivált augusztus elején. A klasszikus falunap helyett 2009-től – a pályázati forrásból megépített szabadtéri színpad átadásának időpontjától – kezdődően minden év augusztusának első szombatján Hernád Fesztivál néven korszerű, nagy közönség számára is egyre vonzóbb rendezvényt szerveznek a helyiek, tudtuk meg Üveges Gábortól, a település polgármesterétől. Állandó része ennek az immár hetedik ízben megrendezett Szentandrás Kupa kispályás labdarúgó torna, valamint, a második alkalommal meghirdetett Szentandrás Íze Főzőverseny.

Tettek az egészségért

Az idén mindezeket kiegészítette a Demján Sándor Alapítvány és a Roma Oktatási Alap támogatásával megrendezett „Egészség-sziget” program, mely számos helyben végzett orvosi szűrővizsgálatot és életmód tanácsadást foglalt magában a nap folyamán. Ami az alternatív programokat illeti, volt testfestés, pólófestés, lovaglás, a fiatalabb korosztály számára ugrálóvár, az ínyenceknek koktélok, és persze a főzőverseny eredményhirdetése után a hét csapat ínycsiklandozó ételeit is megkóstolhatta a látogatók apraja-nagyja. A VII. Szentandrás Kupa győztese az idén a házigazda csapat lett, a II. Szentandrás Íze Főzőversenyt az abaújkéri Wesley János Általános és Szakképző Iskola Mindmegette csapata nyerte isteni csülökpörköltjével az 5 fős zsűri döntése alapján, mesélte a polgármester.

A nyertesek

Az önkormányzat által alapított és évente adományozandó „Minta Udvar” kitüntető címet első alkalommal Tarnóczi Bertalan és családja érdemelte ki. Az első, önkéntességre épülő, július 16-án megszervezett falutakarítási akcióban résztvevők közül a „Legdolgosabb Kéz” elismerést a felnőttek közül Lakatos Miklós, a gyermekek részéről Batyi Vivien szerezte meg.

A III. Hernád Fesztivál fénypontja az előzenekarok dallamai után, a közel 1500 fős közönség előtt este 9 órakor színre lépő Republic együttes volt. A programsorozat a térség meghatározó cégeinek támogatásával jött létre.

A polgármester hangsúlyozta: a mindenhol szűkös önkormányzati költségvetési mozgástér ellenére a kultúra – szemben napjaink korszellemével – szerves részét kell, hogy képezze a közösségek életének, s az arra szánt pénz nem felelőtlen költekezés, hanem kötelességünk, és egy sokszorosan megtérülő befektetés a jövőbe Hernádszentandráson és egész Abaújban egyaránt.

forrás: Borsod Online

Címkék: ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!