biztonságos internet :: társzolgáltatás :: domain regisztráció

A napokban kaptunk újabb hívást egy ismerősünktől, miszerint nem tud elérni egy számára fontos honlapot, mivel a böngészője “folyamatosan kapcsolatot bont“.

Szeretnénk felhívni az Ön figyelmét is, hogy ilyen esetekben tessék örülni ! Valószínűleg  az Ön tudta nélkül egy vírusírtó elvégezte a munkáját és nem engedte számítógépét megfertőződni egy kártékony weboldalról. De lássuk, milyen ismérvei vannak egy potenciálisan gyanús weboldalnak ?
– nem jön létre kapcsolat, folyamatos letiltást kap
– az oldal megjelenítése lassú, a görgetősávok nehezen használhatók
– ismeretlen porgramok felugró ablakai próbálják meggyőzni a számítógépe fertőzöttségéről

Ilyen esetekben nyugodtan ellenőrizze le honlapját egy megbízható (pl.: AVG) vírusírtóval, vagy egy online link scannerrel (a Linkgyűjteményünkben talál). Nagyon fontos, hogy csak megbízható, Ön által ismert vírusirtót használjon, mivel napjaink legelterjedteb csalásait hamis vírusirtókkal és elemző programokkal követik el.

briefly:
What criteria are in a potentially suspect Web site?
– No connection is established, will be continued attachment
– The page is slow, difficult to use the scroll bars
– Pop-up windows from unknown softwares try to convince the computer contamination

Such cases, you have to check the website of a trusted (eg, AVG), antivirus, or link to an online scanner (found in the link collection). It is very important that only trusted, well-known anti-virus software you use, as today’s most widely forged scam to use fake antivirus softwares and analysis programs.